Αδελφοί Κουρεμένου, πηγές Πάμισου, 1955

Τα καθαρά νερά του Πάμισου ήταν σκέτη πρόκληση εκείνη τη μέρα γιατην Τζένη Γ Κουρεμένου- Στεφάνου με τον αδελφό της Παναγιώτη σε μια εκδρομή του Δεύτερου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης στις πηγές του Πάμισου. Ανεμελιά, γέλια, και παιχνίδι, νοσταλγία για τα παιδικά μας χρόνια που έφυγαν.
Φωτογράφος ήταν ο κυρ Βασίλης (Βασίλης Αναστασόπουλος). Γυρνούσε με το ποδήλατο έτοιμος να αποθανατίσει την Άνοιξη !!!!!!!!! Από το αρχείο της Τζένης Στεφάνου.

Βασιλική Κουρεμένου

Vasiliki Kalogeropoulou ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Η ΠΑΙΔΙ, ΜΑΘΗΤΗΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡ ΒΑΣΙΛΗ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ…ΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΤΩΡΑ, ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΦΩΤΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ, ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ: ΕΛΑ ΔΑΣΚΑΛΑ !!!! ΕΨΑΧΝΕ, ΕΥΡΙΣΚΕ ΤΗ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΔΙΝΕ, Η ΜΑΜΑ ΠΛΗΡΩΝΕ !!! Ο,ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ, ΑΠΟ ΧΟΡΟΥΣ, ΑΠΟ ΕΚΔΡΟΜΕΣ, ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡ ΒΑΣΙΛΗ… ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ..,ΠΑΝΤΑ ΛΕΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ, ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΝ ΑΠΟ ΟΣΕΣ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΒΛΕΠΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΟΥΤΕ ΤΟ 1/3 !!!!! ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΒΡΑΔΥ !!!!!!
Σταυρουλα Σαραντοπουλου Εκείνα τα χρόνια φωτογράφος στο Νησί ήταν ο Σπανός . Το φωτογραφείο του ήταν στο δρόμο που είναι πίσω από τον Αγιάννη που πάει στο σιδηροδρομικό σταθμο.,πριν φτάσεις στου Τσέλιου . Ήταν φωτογραφείο και σπίτι μαζί .Ανεβαίνεις μια σκάλα και βρισκόσουν σε ένα δωμάτιο γεμάτο φωτογραφίες. Κρεμασμένες στα τραπέζια στα πατώματα παντού. Ήταν κοντός και αεικινητος.
Vasiliki Kalogeropoulou ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ….ΗΤΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ, ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΤΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ, ΠΑΝΤΟΥ ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΗΤΑΝ ΠΑΡΩΝ Ο ΚΥΡ ΒΑΣΙΛΗΣ !!!!
Βασω Γερ Βούλα ο κυρ Βασίλης ήταν αυτός που μας φωτογράφιζε τότε σε όλες τις εκδηλώσεις . Ο κ Σπανός ο γείτονας μας φωτογράφιζε στο σπίτι Όσο τουλάχιστον ήμουν εγώ στο νησί .
Σταυρος Καλογεροπουλος Ο κυρ Βασίλης ερχόταν από την Καλαμάτα με μία φωτογραφική μηχανή κρεμασμένη στον ώμο και τις τσέπες του γεμάτες φακέλους με φωτογραφίες για κάθε πόζα υποχρεωτικά έπαιρνες 4 φωτογραφίες.
Όταν ήταν να πάρεις το μόνο που σε ρώταγε ήταν πότε φωτογραφήθηκες και αμέσως έβγαζε το φάκελο και έψαχνε τις φωτογραφίες με τέτοια ταχύτητα που ελεγες πως τις βρήκε αμέσως και μάλιστα τις έπιανε με τρόπο που να μην αφήνει δακτυλιές..
Ο κυρ Βασίλης ο φωτογράφος ήταν πλανόδιος ενώ οι Νησιώτες φωτογράφοι ο Σπανός, ο Γκιούλος, ο Φωτο-Μέλοντι(Τασόπουλος Γιώργος) και ο Θεοδωράκης Καραγιωργης (είχε φωτογραφείο στο στενό του Γκουζουνη απέναντι από το ταχυδρομείο και έμενε στο Νέο κόσμο, που όταν του παραπονούνταν για κάποιες μαυρίλες στις φωτογραφίες έλεγε ότι είχε κάτσει μύγα στο φακό.), είχαν Φωτογραφεία και δεν γύριζαν στο δρόμο.
Κική Πατρίκη Ο φωτογράφος των περιπάτων μας λεγόταν Β. Αναστασόπουλος! Του απαγόρευσε να ακολουθεί το Σχολείο ο Λυκειάρχης Αλειφέρης !

Σταυρουλα Σαραντοπουλου Τα τελευταία νέα έγκυρα ,προέρχονται από την αδερφή μου εγγύηση,ο κος Βασίλης ήταν φωτογράφος υπάλληλος του φωτογραφειου ΚΕΧΑΕΦ που βρισκόταν στην Αριστομένους πάνω από το ρολόι του Γάλλου. Συμπτωματικά οι φωτογραφίες του γάμου της έχουν βγει σε αυτό το φωτογραφείο.

Προβολή Σχολίων