Διονύσης ο Καπετάνιος,

ΣΤΗ  ΜΝΗΜΗ  ΤΟΥ  ΔΙΟΝΥΣΗ  Π.  ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 

                                         ( Του  Καπετάν  Διονύση )

….. Το  περιμέναμε  αλλά δεν θέλαμε να το πιστέψουμε ..

….. Δεν μπορεί είπα, πριν δέκα πέντε μέρες, την παραμονή της πρωτοχρονιάς, είμαστε όλοι μαζί στο σπίτι του Θοδωρή,…. Δεν μπορεί …. Δεν μπορεί…

…… Τελικά  ήταν εκείνη, η τελευταία πρωτοχρονιά του Διονύση….

……  Στις  15 του Γενάρη του 2017, σκύψαμε το κεφάλι, δεν μπορούσαμε να κάνουμε κι αλλιώς,  έπρεπε  να κρύψουμε το δάκρυ μας  και από τον ίδιο μας τον εαυτό..

……  Είτε το θέλουμε, είτε  όχι, περάσανε δυο χρόνια  από τότε, από εκείνο το μαύρο πρωινό και  πριν κινήσω, ένα κερί  να του ανάψω, σκαλίσανε τη μνήμη μου κάποιες παλιές φωτογραφίες  που φτάσανε στα χέρια μου…  Τρεις  ασπρόμαυρες  από  τα πιο παλιά  και μια με χρώμα  από τα κάπως πρόσφατα…..

……. Σίγουρα το καλλίτερο δώρο ήτανε, γιατί μαζί με το Διονύση, που ποτέ δεν έφυγε από δίπλα μου, ήλθαν και κάθισαν και άλλοι  παλιοί κι  αγαπημένοι  γνώριμοι…

ΦΩΤ. 1  – 1953 Στην Κατασκήνωση,  μικρά παιδιά τότε  ( από δεξιά προς αριστερά )  ο Διονύσης, ο Τάκης ο Παπαγιάννης και ο Γιώργος ο Παπαγιαννόπουλος ….  Φίλε Τάκη σ΄ αφήσανε  μόνο … Ορφάνεψες…

ΦΩΤ. 2   Πιο  μεγάλοι,   με τον Πολύβιο  τον Παναγόπουλο στον ώμο του Διονύση  και πίσω ξαπλωμένοι  ( από δεξιά προς αριστερά )  ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, ο Τάκης ο Παπαγιάννης   και ο Γιώργος  ο Παναγόπουλος. Ο Πολύβιος στην Αμερική  και ο Τάκης εδώ, οι υπόλοιποι μας χαιρετούν από ψηλά.

ΦΩΤ. 3   Λίγο ακόμη πιο μεγάλοι , στο πάρκο, στο συντριβάνι, εκεί που δεν υπάρχει Νησιώτης που δεν έχει φωτογραφηθεί.  (από αριστερά προς τα δεξιά)  Ο Διονύσης, ο Κώστας ο Ζέππος  και ο Γιώργος ο Μιχαλόπουλος  (Τσιλιβής). Μακριά  μας και οι τρεις.

ΦΩΤ. 4   Λίγα χρόνια πριν, σε πρώτο πλάνο  (από δεξιά προς αριστερά)  Ο Διονύσης, ο Τάκης ο Μανίτσας, ο Μήτσος  ο Πατρινιός  και ο Θανάσης ο Τσάμης. Σε δεύτερο πλάνο (πίσω από αριστερά προς τα δεξιά )  Ο …. Μητσέας, ο Θ. Σταυρόπουλος ( στο βάθος ), ο  Μίμης ο Πριστούρης, ο συμμαθητής μου  και η Δήμητρα  Πριστούρη.  Ο Διονύσης, ο Τάκης, ο Μήτσος  και ο Μίμης  έχουν φύγει για πάντα. Ο Γιάννης ο Πριστούρης δεν φαίνεται .. Αργότερα  έφυγε κι  αυτός…

Αγαπημένε μας Διονύση, μάζεψε  την παρεούλα σου εκεί, πείτε τα όπως παλιά μέχρι  εκείνο το  πρωινό που  θα  ξανασυναντηθούμε.

 

Αθήνα  15  Ιανουαρίου  2019

Με  σεβασμό  στη μνήμη του φίλου μου Διονύση.

Νίκος   Αργ.  Στασινάκης

Σημείωση :   Οι  φωτογραφίες είναι από το αρχείο του  Θόδωρου Π. Γιαννακόπουλου  και θα σταλούν  στο ηλεκτρονικό αρχείο του ΠΑΜΙΣΟΥ, μετά τη σχετική επεξεργασία.

Προβολή Σχολίων