Ιδρυτική Διακύρηξη


Φίλες και φίλοι Νησιώτες

Δημιουργήθηκε ένας νέος Σύλλογος των Νησιωτών που τον ονομάσαμε «Πάμισο». Είναι ένας Σύλλογος που ιδρύθηκε από «νέους» Νησιώτες με στόχο να σπάσουν τα στενά, γραφειοκρατικά και «βιολογικά» πεπερασμένα όρια παλιών σχημάτων.
Μέσα απ’ αυτόν τον Σύλλογο, τον Πάμισο, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μία νέα πνοή, να ανοίξουμε τα γραφεία μας σ’ όλους τους συμπατριώτες μας, να δημιουργήσουμε την υποδομή για νέες μορφές επικοινωνίας, να φέρουμε σε επαφή παλιούς συμμαθητές, γειτονόπουλα κάθε ηλικίας, σημερινούς πετυχημένους επαγγελματίες. Οι συμπατριώτες μας έχουν δείξει: την αξιοσύνη τους, καταλαμβάνοντας τα πιο σημαντικά πόστα της πολιτικής, κοινωνικής, πολιτιστικής επαγγελματικής ζωής στην Ελλάδα και στην ξενιτιά.
Σήμερα που η ανθρωπιά, η αξιοπιστία και οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν τσαλακωθεί άγρια από τον στυγνό επαγγελματισμό και τον αθέμιτο ανταγωνισμό, όλοι ψάχνουμε ένα στήριγμα, μια λύση. Ίσως οι δεσμοί που αναmύxθηκαν τα χρόνια της αθωότητας, στη γειτονιά, στο σχολείο, στα παιχνίδια, στη διασκέδαση, να είναι μια απάντηση. Ο «Πάμισος» διεκδικεί να παίξει ένα σημαντικό ρόλο σ’ αυτή την προσπάθεια.
Με αυτές της σκέψεις κατά νου, κάποιοι από μας επιχειρήσαμε να αλλάξουμε τις παγιωμένες σταθερές λειτουργίες του παλιού Συλλόγου. Ενός Συλλόγου που αντί να αγκαλιάζει όλους τους Νησιώτες έχει καταφέρει να διώξει με τη λειτουργία του πολλούς από αυτούς που κάποτε συμμετείχαν (και είναι πάρα πολλοί) και να απομακρύνει άλλους που πληροφορούνται την κατάσταση. Δυστυχώς αυτή η προσπάθεια συνάντησε την καχυποψία, τον αποκλεισμό, την αποθάρρυνση, την προσωπική προσβολή, τις συκοφαντίες και την αυταρχική συμπεριφορά.
Η απόφασή μας να αποχωρήσουμε και να ιδρύσουμε τον «Πάμισο» ήταν μονόδρομος.
Γνωρίζουμε ότι η Μεσσήνη, το Νησί μας, δεν έχει την πολυτέλεια να διατηρεί δυο Συλλόγους στην Αθήνα. Δηλώνουμε ότι για μας δεν υπάρχουν μέλη διαφορετικών Συλλόγων, υπάρχουν μόνο συμπατριώτες, Νησιώτες, φίλοι, συμμαθητές. Στόχος μας είναι να πλησιάσουμε όλους τους Νησιώτες, όχι μόνο της Αθήνας αλλά και της Μεσσήνης και της ξενιτιάς. Όλους αυτούς που επί χρόνια τώρα είναι αποκλεισμένοι από τον Τοπικό Σύλλογο της γενέτειράς μας.
Ελπίζουμε, κάτω από καλύτερες συνθήκες να ξαναγίνουμε ένα.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ μας έρχεται να βοηθήσει τα μέγιστα σ’ αυτή μας την προσπάθεια. Για μας η εφημερίδα δεν είναι ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ, είναι ΜΕΣΟ για την επιτυχία συγκεκριμένων στόχων:

  • να αναπτυχθούν δεσμοί ουσίας και δράσης μεταξύ των Νησιωτών, όπου και αν ζουν.
  • να σπάσει η απομάκρυνση και η συναισθηματική αποξένωση από τις ρίζες μας
  • να δώσει διέξοδο στην απομόνωση του διαμερίσματος και της τηλεόρασης
  • να μας συνδέσει με την σημερινή Μεσσήνη, το Νησί μας και τη ζωή του.

Μια τέτοια ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ, έναν τέτοιο ΣΥΛΛΟΓΟ, τον έχουν ανάγκη τα παιδιά μας. Να γιατί πήραμε την μεγάλη ΑΠΟΦΑΣΗ. Η εφημερίδα που κρατάς, ο Σύλλογος των Απανταχού Νησιωτών που ιδρύσαμε είναι το αποτέλεσμα.

Φίλες και φίλοι

Δεν είμαστε επαγγελματίες του είδους, ούτε αργόσχολοι συνταξιούχοι. Η προσπάθειά μας γίνεται από το υστέρημα του ανύπαρκτου ελεύθερου χρόνου μας. Κάναμε την αρχή. Από όλους εμάς, από όλους εσάς εξαρτάται η επιτυχία αυτής της προσπάθειας.