Οδηγός


Οδηγίες προς ναυτιλομένους

Οδηγός χρήσης Ιστότοπου Πάμισου
Γενικά: Ο ιστότοπος του Πάμισου εξυπηρετεί τέσσερις βασικές λειτουργικότητες:

  1. Το ανέβασμα φωτογραφιών σχετικών με την περιοχή, απο ενδιαφερόμενους χρήστες
  2. Την αναζήτηση ανεβασμένων φωτογραφιών με κριτήρια.
  3. Την πρόσβαση στο έντυπο του Συλλόγου Νησιωτών Πάμισος.
  4. Την πρόσβαση στο blog του Συλλόγου Νησιωτών Πάμισος, όπου ο επισκέπτης μπορεί να διαβάσει νέα και άρθρα.

Πως γίνεται η εγγραφή στον ιστότοπο;

Η διαδικασία εγγραφής ενός νέου χρήστη στον ιστότοπο είναι απλή.
Ο νέος χρήστης πρέπει να επισκεφτεί την ιστοσελίδα στη διεύθυνση http://www.pamisos-messini.gr/. Η διεύθυνση αυτή θα τον οδηγήσει στην αρχική σελίδα του Πάμισου. Στο πάνω και δεξιά μέρος της οθόνης ο χρήστης θα πατήσει επάνω στο κουμπί “Δημιουργήστε λογαριασμό”

 

 

 

 

 

 

 

Στο αναδυόμενο παράθυρο που εμφανίζεται, ο χρήστης μπορεί να ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής επιλέγοντας έναν απο 2 τρόπους:

  • Εγγραφή μέσω ονόματος χρήστη και email.
  • Εγγραφή μέσω Facebook.

Εγγραφή μέσω ονόματος χρήστη και email

Στο επάνω μέρος του αναδυόμενου παραθύρου, στο πεδίο “Όνομα” εισάγετε το όνομα χρήστη της επιλογής σας. Στο αμέσως επόμενο πεδίο “Email” εισάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου (πχ *****@yahoo.com). Έπειτα πατάτε το κουμπί “ΕΓΓΡΑΦΗ”. Θα εμφανιστεί ένα νέο αναδυόμενο παράθυρο με το μήνυμα “Ο λογαριασμός σας δημιουργήθηκε με επιτυχία. Έχετε λάβει σχετικό μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας με τα στοιχεία εισόδου.

 

 

 

 

 

 

Αν δε βρίσκετε το μήνυμα στο φάκελο εισερχομένων, παρακαλώ ελέγξτε το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.” Πράγματι, στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο θα βρείτε στο φάκελο εισερχομένων ένα νέο μήνυμα με αποστολέα “http://www.pamisos-messini.gr” Το μήνυμα αναγράφει το όνομα χρήστη που επιλέξατε, και έναν κωδικό. Συγκρατήστε τα στοιχεία αυτά γιατί θα τα χρειαστείτε για τη διαδικασία της σύνδεσης.

Στην σπάνια περίπτωση που δε βρίσκετε το μήνυμα στο φάκελο των εισερχομένων, δοκιμάστε στο φάκελο “ανεπιθύμητα”, ενίοτε οι ρυθμίσεις του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να είναι τέτοιες που κατά λάθος να έχουν στείλει το μήνυμα στον φάκελο αυτό.

Έχοντας λάβει το μήνυμα με τα στοιχεία σας μπορείτε να εισέλθετε εξαρχής στη διεύθυνση “http://www.pamisos-messini.gr/” και αυτή τη φορά να πατήσετε το κουμπί “Συνδεθείτε”.

Η διαδικασία σύνδεσης περιγράφεται παρακάτω.

Εγγραφή μέσω Facebook

Για εγγραφή μέσω facebook, είναι προαπαιτούμενο να έχετε λογαριασμό στο facebook με τον οποίο να είστε συνδεδεμένοι την ώρα της εγγραφής σας στον Πάμισο (ανοίξτε πρώτα μια ξεχωριστή καρτέλα στο browser σας και μπείτε στο facebook με το λογαριασμό σας). Ευρισκόμενοι στο αναδυόμενο παράθυρο δημιουργίας λογαριασμού, πατάτε απευθείας το κουμπί “FACEBOOK” στο κάτω μέρος του παραθύρου. Θα μεταφερθείτε αυτόματα συνδεδεμένοι στον ιστότοπο του Πάμισου. Το σύστημα θα “θυμάται” τα στοιχεία σας για τις επόμενες φορές που θα θέλετε να συνδεθείτε.

Έχω εγγραφεί, πως θα συνδεθώ στον ιστότοπο;

Για να συνδεθείτε στον ιστότοπο πρέπει να είστε εγγεγραμμένος χρήστης (για τη διαδικασία εγγραφής διαβάστε παραπάνω).

Στο πάνω αριστερά μέρος της αρχικής σελίδας (“http://www.pamisos-messini.gr”), πατάτε το κουμπί “Συνδεθείτε”.

Όπως θα δείτε στο αναδυόμενο παράθυρο που προκύπτει, υπάρχουν 2 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να συνδεθείτε:

  • Σύνδεση μέσω ονόματος χρήστη και email.
  • Σύνδεση μέσω Facebook.

Σύνδεση μέσω ονόματος χρήστη και email

Στο επάνω μέρος του αναδυόμενου παραθύρου, στο πεδίο “Όνομα” εισάγετε το όνομα χρήστη της επιλογής σας. Στο αμέσως επόμενο πεδίο “Κωδικός” εισάγετε τον κωδικό που λάβατε στο μήνυμα με τα στοιχεία σας, κατά τη διαδικασία της εγγραφής. Έπειτα πατάτε το κουμπί “ΣΥΝΔΕΣΗ”.

Σύνδεση μέσω Facebook

Για να συνδεθείτε μέσω facebook, ανοίξτε μια άλλη καρτέλα στον περιηγητή σας και συνδεθείτε στο facebook. Έπειτα μπορείτε να επιστρέψετε στην καρτέλα που δείχνει στον ιστότοπο του Πάμισου και στο αναδυόμενο παράθυρο να επιλέξετε το κουμπί “FACEBOOK”.

Πως μπορώ να αποσυνδεθώ;

Στο επάνω και δεξιά μέρος της σελίδας εντοπίστε και επιλέξτε το κουμπί της αποσύνδεσης.

Έχω εγγραφεί αλλά έχω ξεχάσει τον κωδικό μου. Πως μπορώ να συνδεθώ;

Στην αρχική σελίδα “http://www.pamisos-messini.gr” επιλέγετε το κουμπί “Συνδεθείτε” στο επάνω δεξιά μέρος της σελίδας. Στο αναδυόμενο παράθυρο της σύνδεσης, εντοπίστε το σύνδεσμο “Ξέχασα τον κωδικό μου” κι επιλέξτε τον.

Θα ανοίξει νέο πλαίσιο στο οποίο θα εισάγετε τη διεύθυνση email σας και έπειτα θα επιλέξετε το κουμπί ακριβώς απο κάτω “ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΩΔΙΚΟΥ”.

Κατόπιν θα λάβετε ένα νέο μήνυμα στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση που θα σας παρέχει έναν νέο κωδικό με τον οποίο μπορείτε να εισέλθετε.

Πως ανεβάζω φωτογραφία/ες;

Εφόσον έχετε συνδεθεί, θα εντοπίσετε στο επάνω δεξιά μέρος της σελίδας, το κουμπί “Ανεβάστε Φωτογραφία”.

Πατώντας επάνω θα βρεθείτε στην οθόνη εισαγωγής φωτογραφίας

Συμπληρώνετε τον τίτλο της φωτογραφίας (είναι υποχρεωτικό).

Έπειτα επιλέγετε το κουμπί παρακάτω “Προσθήκη Εικόνας”.

Στο αναδυόμενο παράθυρο που θα εμφανιστεί, επιλέξτε “Μεταφόρτωση Αρχείων” στο επάνω αριστερά μέρος του παραθύρου.

Μπορείτε να σύρετε την εικόνα απο τον υπολογιστή σας, επάνω στο παράθυρο. Εναλλακτικά, επιλέξτε “Επιλογή Αρχείων” στο κέντρο της οθόνης και πλοηγηθείτε στα αρχεία σας και επιλέξτε την εικόνα.

Αμέσως αυτή θα εμφανιστεί επιλεγμένη στο επάνω αριστερά μέρος της βιβλιοθήκης πολυμέσων. Στο κάτω δεξιά μέρος του παραθύρου επιλέξτε “Επιλογή”.

Στο επόμενο πεδίο “Στοιχεία Φωτογραφίας και Περιγραφή” συμπληρώνετε τον τίτλο και τα στοιχεία της φωτογραφίας και το επώνυμο του κατόχου της φωτογραφίας.
Μας ενδιαφέρουν:
ονόματα προσώπων που εικονίζονται, χρονολογία λήψης, όνομα φωτογράφου, γεγονός, τοποθεσία, κτίρια
και γενικά κάθε τι που εικονίζεται στην φωτογραφία.

Στο επόμενο πεδίο επιλέγετε μια απο τις διαθέσιμες κατηγορίες που ενδεχομένως ανήκει η φωτογραφία.

Αν δεν επιλέξετε, η φωτογραφία θα καταχωρηθεί ως “μη κατηγοριοποιημένη”.

Τέλος, μπορείτε να εισάγετε στο πεδίο “Εισάγετε Λέξεις Κλειδιά”, λέξεις-ταμπέλες που πιστεύετε οτι χαρακτηρίζουν τη φωτογραφία σας. Οι λέξεις πρέπει να είναι χωρισμένες με κόμμα.

Μην ξεχάσετε να πατήσετε στο κουμπί “Ανέβασμα” ώστε η φωτογραφία να καταχωρηθεί για δημοσίευση.

Θα δείτε το μήνυμα “Η φωτογραφία σας έχει ανέβει και θα δημοσιοποιηθεί μόλις εγκριθεί, το συντομότερο δυνατό. Ευχαριστούμε”. Επιλέξτε εντάξει για να συνεχίσετε.

Πότε/που θα δω τη φωτογραφία που ανέβασα;

Απο τη στιγμή που ολοκληρώσατε τη διαδικασία ανεβάσματος όπως περιγράφεται αναλυτικά παραπάνω, η φωτογραφία μπαίνει σε διαδικασία έγκρισης απο τον διαχειριστή του Πάμισου και δημοσιοποιείται το συντομότερο δυνατό. Μόλις δημοσιευτεί η φωτογραφία, θα εμφανιστεί στην αρχική σελίδα του ιστότοπου αλλά και στην ενότητα “Φωτογραφίες”.

 

Πως μπορώ να αναζητήσω μια συγκεκριμένη φωτογραφία;

Πέρα απο την γενική αναζήτηση που βρίσκεται στην κεφαλίδα του ιστότοπου, υπάρχει ειδικευμένη λειτουργία αναζήτησης που βρίσκεται στην ενότητα «Φωτογραφίες» επάνω απο την περιοχή των εικόνων.

Στο πρώτο πεδίο (αναζήτηση) εισάγετε τον όρο βάσει του οποίου θα κάνετε την αναζήτηση. Για προχωρημένη αναζήτηση μπορείτε επιπλέον να εισάγετε μια απο τις διαθέσιμες κατηγορίες ή και ετικέτες (λέξεις-κλειδιά). Τα αποτελέσματα που θα προκύψουν θα είναι φιλτραρισμένα αναλόγως.

Αντίστοιχο πλαίσιο προχωρημένης αναζήτησης θα βρείτε και στη σελίδα της εκάστοτε φωτογραφίας, στο δεξιά μέρος της σελίδας, καθώς και στις ενότητες των κατηγοριών.

Πως ανεβάζω εικόνα για το προφίλ μου;

Έχοντας συνδεθεί στον ισότοπο με τα στοιχεία σας, επιλέγετε το κουμπί “Λογαριασμός” στο επάνω δεξιά μέρος της σελίδας. Έτσι θα βρεθείτε στη σελίδα του λογαριασμού σας.

Εντοπίστε κι επιλέξτε το σύνδεσμο “Επεξεργασία προφίλ” για να βρεθείτε στην αντίστοιχη σελίδα όπου μπορείτε να δείτε και να αλλάξετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας.

Κάτω απο τον τίτλο “Προσωπική εικόνα” πατήστε το κουμπί “Choose File” που θα σας επιτρέψει να ανεβάσετε μια εικόνα μέσα απο τα αρχεία του υπολογιστή σας.

Στο τέλος επιλέγετε “ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ” στο κάτω μέρος της σελίδας.