Οικογένεια Πατρίκη 1950

Μεσσήνη, αρχές τής δεκαετίας του 1950.
Αναμνηστική φωτογραφία, που αποτυπώνει την ευχάριστη διάθεση των εικονιζομένων,κι ας μην είναι αυτή έκδηλη.
Ήταν συνήθεια της εποχής η σοβαρότητα μπροστά στον φωτογραφικό φακό για μια » αξιοπρεπή»εμφάνιση στη φωτογραφία. Όμως αυτή την ευαρέσκεια τη μαρτυράει το αρκετά για τότε επιμελημένο απλών ανθρώπων ντύσιμο,τα λουλούδια στα χέρια των κοριτσιών, η τσάντα- αξεσουάρ της παχουλής κυρίας, τα…μολοχάκια, π’ ανέβηκαν απ’ την ανθισμένη αυλή στη μπουτονιέρα του άνδρα, που καμαρωτός αριστερά στέκει!
Μάλλον απαθανατίστηκε η επιστροφή από πιθανό εκκλησιασμό της παρέας σε ανοιξιάτικη εποχή και προφανώς σε πασχαλινή περίοδο.
Ο συγκεκριμένος χώρος της φωτογραφίας είναι η περίκλειστη με τον πλινθόκτιστο μαντρότοιχο αυλή των Πατρικαίων και με φόντο τις κεραμιδοσκεπές κυρίως των αποθηκών του Θωμά Ρούτση, που νοικιάζονταν τότε για τις ανάγκες του Α.Σ.Ο.
Απ’ αρ. είναι: Ο Πατρίκης Πέτρος, η σύζυγός του Παναγιώτα, πίσω-πίσω η γειτονοπούλα Ηλιοπούλου Χρυσούλα, στη συνέχεια η αδελφή της Αλεξάνδρα, έπειτα η Πατρίκη Ευγενία και η Πατρίκη Αρετή με τον σύζυγό της Μιχάλη.
Όλοι της φωτογραφίας είναι σποραδικά από χρόνους πολλούς «φευγάτοι»…εκτός από κείνο το παιδικό, πίσω, ξανθό κεφαλάκι, που σήμερα, γερασμένο πια, συνομιλεί σε γλώσσα ακατάληπτη με τους ψυχοπομπούς αγγέλους…

Προβολή Σχολίων