Φιλαρμονική Μεσσήνης, 1950

Μια φωτο του 1950 περίπου που ανέβασε στο ΦΒ ο Γιάννης Ζέρβας,

μετά από μικρή σχετική επεξεργασία.

Η πρωτότυπη βρίσκεται στο κτίριο της Φιλαρμονικής.

Ο ίδιος έγραψε:

23-8-2023
Με αφορμη τον θανατο του Σπυρου του Μιχαλόπουλου πηγα σημερα στην Φιλαρμονική και εβγαλα την φωτογραφία κειμήλιο που διασώζεται απ την δεκαετια του 1950.
Στην δευτερη σειρά τριτος απ τ αριστερά φαίνεται ο εκλιπών , κρατώντας την κορνέτα (FLUGELHORN , Κλαμπαδόρα) ενα οργανο με παρα πολύ γλυκό ηχο.
Κατω δεξια φαίνεται ο Νασος με τον εγγονό του , ο Βασιλης ο Μπεσης με τα πιατα, Μιλτιαδης Λουκακος τζενις, Βασιλης Ζιοβιρης κλαρινο, Βασιλης Ζαχαροπουλος τζενις, Μαρινος Τσιχριτζής τζενις.
Δευτερη σειρά Πατσιος Δημήτριος κασα, Αγνωστος, Γιάννης Αγγελοπουλος τρομπέτα, Σπυρος Μιχαλόπουλος τρομπετα, αγνωστος, Κουτσαβιτης …,
Στην επανω σειρα ξεχωριζω τον Πουλακο Ταση με ταμπούρο, Γρηγόρης Πετροπουλος τρομπόνι, Τακης Μανιτσας κλαρίνο.
Στο συμβουλιο απ αριστερα μπαρμπα Τακης Δημητροπουλος, Βαλσαμακης…….., Καρελλας Θανασης, Φωτοπουλος Ντίνος., Κουτέλας Μενέλαος.
Τα οργανα αυτά ειναι τα πρωτα οργανα της Φιλαρμονικής που αντικατεστάθησαν με τα ORSI εξ ΙΤΑΛΙΑΣ το 1963 .
Ο εγγονός του Νάσου ηταν περίπου συνομηλικός μου.
Αυτά με αφορμή την απώλεια του αγαπημένου μας ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ.
Καλό παραδεισο…..
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΡΒΑΣ.
Efi Kontou

Την έχω αυτή τη φωτογραφία, είναι ο πατέρας μου, ο Θανάσης Καρελλάς, κ πολλοί άλλοι γνωστοί, κ θυμάμαι τις πρόβες κ τα μαθήματα που έκαναν στο μικρό σπιτάκι πίσω από το παλιό Δημαρχείο, δεν ξέρω αν είναι ακόμα εκεί. Παλιες θύμησες….
Γιαννης Ζερβας   

Efi Kontou Το σπιτακι της φιλαρμονικής εχει κατεδαφιστεί απ την δεκαετία του 80 τέλος,τωρα ειναι ο κήπος τπυ Κατσουλίδειου.Το Καρελλάς σωστά το ειχα γράψει με δυο λαμδα αλλα ειδα τις αλλες αναρτήσεις και νομισα οτι ηταν λάθος.Τομικρο ονομα του μπαμπά σου δεν το ηξερα,καλο βράδυ.
Προβολή Σχολίων