Φιλαρμονική Μεσσήνης, 1973

Η Φιλαρμονική Μεσσήνης πριν κάποιες δεκαετίες, ίσως 1973.
Εγώ με το ξύλινο κλαρινέτο έπαιζα το πρώτο μέρος για κλαρίνο στην πρώτη σειρά ανάμεσα στις δύο κορνέτες. Βασικά ήταν ο Μιχάλης Γαβράς με κορνέτα στην πρώτη σειρά, νομίζω στην θέση του απεικονιζόμενου Πανόπουλου, όμως ο Μιχάλης ότι είχε φύγει, επειδή είχε αρχίσει να σπουδάζει Ιατρική.
Τότε στην φιλαρμονική έπαιζαν αποκλειστικά μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Μεσσήνης.
Την φιλαρμονική συνοδεύει αριστερά ο αείμνηστος Τάκης Δημητρόπουλος, ο οποίος ήταν η ψυχή και η καρδιά της ομάδας, ένας άνθρωπος που αγαπούσε πραγματικά την φιλαρμονική της Μεσσήνης και φρόντιζε να μην διαλυθούμε, όταν δεν είχαμε μαέστρο. Επίσης μας κράτησε επί πρώτης περιόδου του μαέστρου Γεράσιμου Σιμονέτου, επειδή αυτός ήταν εξαιρετικά νευρικός και θα είχαμε εγκαταλείψει όλοι, αν ο κύριος Τάκης με προσωπική πρωτοβουλία και κατόπιν επισκέψεως στα σπίτια μας και στα μαγαζιά των γονέων μας στην Μεσσήνη δεν μας είχε ξαναμαζέψει. Σε εποχές που δεν είχαμε μαέστρο μας μάζευε για συχνές πρόβες και φρόντιζε να είμαστε παρόντες σε όλα τα μεγάλα Events της πόλης (εθνικές γιορτές, καρναβάλια, πρωτοχρονιά, Μεγάλη Παρασκευή, πανηγύρι κ.λ.π.).
Επίσης είμαστε κάθε χρόνο καλεσμένοι και στο καρναβάλι της Πάτρας, όπου αφήσαμε εποχή παίζοντας το «βρε ντιρλαντα, ντιρλανταντα» του Διονύση Σαββοπουλου.
Την φωτό αυτή τράβηξε τότε μετά από παραγγελία του πατέρα μου, ο κύριος Γιώργος Τασσόπουλος, Foto Μέλλοντι Μεσσήνης.
Ήταν η εποχή που στην φιλαρμονική Μεσσήνης έπαιζε και ο Γιάννης Ζέρβας, μουσικός, μαέστρος, δάσκαλος μουσικής και συνθέτης καθώς και υπεύθυνος για διάφορες χορωδίες της Μεσσήνης σήμερα.

Θανασης Κουρης

Michalis Gavras Μιχάλη τελικά το βρήκα στο αρχείο μου!!! Πρόκειται για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 1973 στην Μεσσήνη. Διακρίνεται ο Δήμαρχος πάνω σε ένα άσπρο κουτί, κάποιοι παπάδες και κάπου και ο καθηγητής Θρησκευτικών, ο κος. Πέτρος Πανταζόπουλος, που ήταν πολύ ευγενής και φιλικός απέναντι στους μαθητές και στους γονείς

Γιαννης Ζερβας

Πολύ ωραίες φωτό Θανάση και πολύ ωραίες οι λεπτομέρειες που αναφέρεις γιά τον Μπαρμπα Τάκη τον Δημητρόπουλο .Η χρονολογια πρεπει να ειναι πράγματι το 1972 73 διοτι λειπουν τα παιδιά Μιχάλης Γαβρας,Σαραντοπουλος Παναγιωτης,εκτος και εαν δεν ηταν λόγω του περιστατικου με τον Δημαρχο.Πάντως διακρίνεται ο Δημήτρης ο Μοσχοβίτης που σημαίνει οτι ειμαστε εμεις που αργότερα μας απομάκρυναν επειδή μαθαίναμε και αλλα οργανα σ αλλον δασκαλο.

Michalis Gavras

Γιαννης Ζερβας Γαβράς, Σαραντόπουλος, Παπαδόπουλος, «απελύθημεν» κατόπιν «δίκης»!!!!!

 Γιαννης Ζερβας

Michalis Gavras Αντίστασιακοί!!!!

 Michalis Gavras

Γιαννης Ζερβας εν μέση χούντα εμείς αγνοήσαμε την εντολή του διορισμένου δήμαρχου να παράσχουμε υπηρεσία με την Φιλαρμονική. Αλήθεια δεν είναι αυτό «αντίσταση;;;;;;;

Θανασης Κουρης

Γιαννης Ζερβας Και ο κος. Τάκης τα έκανε τότε όλα χωρίς προσωπικό όφελος. Απλώς «για την μουσική».

 ιωαννησ δουρδουνησ  Θανασης ΚουρηςΠράγματι ο Μακαριτης ο μπάρμπας μου ο ΟΤακης είχε πάθος με τη Μουσική , έπαιζε Μαντόλινο και παλαιότερα ηταν στην Μαντολινάτα και στη χο Ρωδια Θαναση μαζι με τον πατέρα σου το μπάρμπα Νικο ,ηταν και φίλοι και κουμπαροι. Να ξερεις οτι Σιμωνετος συνεχεια απειλούσε οτι θα φύγει γιατι ηταν λίγος ο μισθός του και αναγκαζόταν ο μπάρμπας μου να του δίνει τα τροφεία του μηνα απο την τσέπη του, τα οποία δεν τα δεχόταν  ο Σιμωνετος σε χρήμα αλλά σε ειδος,ένας λόγος ηταν για να ζητάει αυξηση στο μισθό του. Ανεξάρτητα απο ολα αυτα ο Σιμωνετος ηταν καλός Μουσικός .

Σταυρος Σωτηροπουλος

Θανάση τι ωραία που τα περιγράφεις,τελικά δεν ήξερα ότι παίζεις και εσυ κλαρινέτο και φλάουτο τι συμβαίνει με το γονίδιο των Κουρή, ο παππούς σας μπουζούκι ο αδελφός του σαντούρι ο πεθερός μου κλαρινέτο ο πατέρας σου κιθάρα η θεία σας Ευγενία μαντολίνο ο Τάκης κιθάρα η Πάολα πάντζο και κιθάρα η Ελένη ακορντεόν και η Νεφέλη πιάνο και τραγούδι η Δήμητρα κιθάρα και τραγούδι και όσους γνώρισα φωναρες. Ξέρεις ο Δημητρόπουλος και ο πατέρας σου είχαν βαφτίσει την Πάολα πρεπει κάποτε να μαζευτειτε όλοι

Θανασης Κουρης

Σταυρος Σωτηροπουλος Σταύρο το ιδιαίτερο είναι, ότι όλοι αγαπάμε την μουσική. Δεν παίζουν όλοι οι Κουρής μόνο κάποιο μουσικό όργανο. Απλώς κανείς από εμάς δεν μπορεί να ζήσει χωρίς μουσική. Το ξέρω από τον πατέρα μου, ότι είχαν βαφτίσει με τον Τάκη Δημητρόπουλο την Πάολα. Επικοινωνώ και με το ανηψιό του κ. Τάκη τον κο. Γιάννη Δουρδούνη, μπορείς να διαβάσεις τα σχόλια που έχει γράψει σε αυτή την ανάρτηση, έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Ο παππούς ο Θανάσης έπαιζε όχι μόνο μπουζούκι αλλά και βιολί. Μπουζούκι έπαιξε 90 ετών μια μέρα πριν πεθάνει για τελευταία φορά, ήμουν μάρτυρας αυτού του γεγονότος. Επίσης η αδερφή μου η Ελένη παίζει και αυτή ακορντεόν. Ο πρώτος εξάδελφος του πατέρα μου Νίκου και του πεθερού σου Δημήτρη, ο Τάκης ο Κουρής ήταν μέχρι που πέθανε στις 27 Οκτωβρίου 2021 υπεύθυνος για την χορωδία που είχε απομείνει από την Μαντολινάτα της Μεσσήνης, μετά τον θάνατο του κ. Μιμήκου Κούτη. Χαιρετισμούς στην εξαδέλφη.
Προβολή Σχολίων