Αλειφέρης Θεόδωρος, Λύκειο Μεσσήνης, 1966

Μιας κι ο λόγος αυτές τις μέρες για σχολεία, παρελάσεις κι εκπαιδευτικούς, ας προσθέσω κι εγώ κι αυτές τις σχετικές φωτογραφίες:
Η πρώτη προβάλλει τη μαθητική χορωδία, που
είχε συγκροτήσει και δίδασκε ο τότε Λυκειάρχης μας θεολόγος Αλειφερης. Ο ίδιος συνόδευε με το αρμόνιο. Μας είχε μυήσει σε αρκετά κομμάτια της κλασσικής μουσικής.
Στη φωτογραφία η χορωδία «του» συμμετέχει
τραγουδώντας ανάμεσα στις πράξεις του
θεατρικού έργου, που είχαν «ανεβάσει» οι μαθητές.
(Μια μόνο μαθήτρια- χωριστά- υποδυόταν την Ελευθερία)!
Διακρίνονται οι μαθήτριες: Τζωρτζη Κατερίνα, Χρονοπουλου(Χριστια Ευσταθια), Κουρη Ελένη, Σαλαμανου Αθανασία, Σταθοπουλου Ελένη, Μουρουφα Καίτη, Πατρικη Βασιλική κ. α.

Στη δεύτερη φωτογραφία βλέπουμε τον Αλειφερη
και τον φιλόλογο Γιάννη Καρακα’ι’δο.
Οι μαθήτριες (Α’ Λυκείου) είναι:
+Τσαούση Ευσταθία, +Σκορδακη Φρειδερίκη, Μαρκακη Βιβή, Τζίνου Μελπομενη, Μουρουφα Καίτη, Καρασταθη Βάσω, Σαραντοπουλου Ελένη, Κωνσταντοπούλου Λίτσα, Παντελακη Ευρυδίκη, οι αδελφές Αποστολοπουλου, Παναγιωτοπουλου Άννα, Φωτοπουλου Νούλα,
Τσοπανακη Αγγελική,Σαλαμανου Λίτσα, —Ρινα, Πατρικη Βασιλικη κ.α.

Τον Αλειφερη, βλέποντάς τον συχνά με την αμφίεση τής φωτογραφίας, τον λέγαμε συνωμοτικά » γκάνγκστερ»!
Στη σχολική αίθουσα πότε-πότε χαμογελούσε,αλλά δεν εμπιστευομασταν το μειλίχιο γέλιο του, γιατί γρήγορα αφανιζόταν !
Όμως, όταν τέλειωσα το Λύκειο, μου έδωσε ο ίδιος- και με χειραψία !- το απολυτήριο και μου ευχήθηκε » Και με τη νίκη!» φράση, που δεν ξέχασα ποτέ και ιδίως στης ζωής τα δύσκολα…

Και μια ακόμη φωτογραφία τής χορωδίας με τον Λυκειάρχη Θεόδωρο Αλειφέρη, που συμπλήρωνε με τα τραγούδια της τη θεατρική παράσταση, που έδωσαν οι μαθητές του Λυκείου Μεσσήνης το 1966, στην επετειακή εκδήλωση της 25ης Μαρτίου 1821.
25η Μαρτίου 1966… Μιλάμε για τη δική μου τάξη και τη δική μας, την τότε, θεατρική παράσταση με το έργο » Παπαφλέσσας » του Μελά………. Μετά από τόσα χρόνια συναντηθήκαμε ξανά……..
Nikos A. Stasinakis

Νικο, στο προγραμμα της παραστασης που αναρτησα, στην Ε’ σκηνη (στο σαραι του Αρναουτογλου στην Καλαματα) υποδυεσαι τον Χασαν!

Προβολή Σχολίων