Καφε-Παντοπωλείο Τσάμη, οδός Αθ.Διάκου, 1978

11-2-2021
ΜΕΣΣΗΝΗ
Παλιές γειτονιές φωτό 2016
Άννα Παναγιωτοπούλου

ΦΑΤΣΑ ΕΝΩΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ -ΣΤΟ ΜΕΣΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΗΜΑΤΑΡΙΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΦΕ -ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ(ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ ΕΞ ΟΣΩΝ ΕΝΘΥΜΟΥΜΑΙ) ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΣΑΜΗ-ΠΑΡΑΠΛΗΣΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Apostolos Mylonas
Περιοχή Ένωσης και παλιό Γυμνάσιο Μεσσήνης …. στο πρώτο σπίτι που βλέπουμε όταν ειμουνα μαθητής το ισόγειο ηταν καφενείο μπακάλικο και μια πλάστιγγα όπου την χρησιμοποιούσαν για να ζυγίζουν τα ζώα , μίας και στο δρόμο αυτό γινόταν κάθε Σαββάτο Αγορά Ζώων ..( τα θυμάμαι αυτά γιατί πηγαίναμε σχολείο και το Σάββατο . Η οικία του Αείμνηστου Χρήστου Τσαμη …. Και ποιο κάτω οικία Του Κυρ Τάκη Κουταβά !!!)..
George Dooley

όλο και κάποιο ουζάκι χτυπούσαμε !!!!!!

Το πρώτο δηλ. ήταν τής αείμνηστης Ειρήνης και τώρα είναι του γιου της Ανδρέα Αναστασόπουλου…….
Απέναντι από την είσοδο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών ΕΑΣ
Εκεί κάθε Σάββατο πρωί γινόταν το ζωοπάζαρο του Νησιού και το καφενείο είχε την πελατεία του. Επάνω από το καφενείο είχε νοικιάσει και έμενε ο γυμναστής καθηγητής μας στο Γυμνάσιο Μεσσήνης, (1978) Θοδωρής Τσάτουμας, ο πατέρας του πρωταθλητή του μήκους Λούη Τσάτουμα.
Στο τέλος του δρόμου προς νότο στη γωνία με την οδό Σταδίου είναι το σπίτι που έμενε τότε ο κυρ Σταύρος (?) Ασημάκης, συνταξιούχος κουρέας. Είχα νοικιάσει εκεί και έμενα μαθητής στη Β Λυκείου για να πηγαίνω το απόγευμα φροντιστήριο Μαθηματικά στου Τάκη Λεμπέση. Μαθητικά χρόνια στο Γυμνάσιο Λύκειο Μεσσήνης.!!!
Προβολή Σχολίων